Om JG Drums

Historikk JGdrums

Jeg heter Jens Gunnar og har interessert meg for trommer siden 12 års alderen. Jeg er utdannet byggmester og har alltid likt å arbeide med tre. Lysten til å lage mine egne trommer har alltid vært tilstede.

I 2006 leste jeg om stavtrommer og det virket veldig spennende. Jeg satte i gang å kutte staver, lime, dreie og sprøytelakkere og resultatet ble min første tromme. Lyden var helt enorm. Den som har prøvd lyden i ei stavtromme vet hva jeg snakker om. I stavtrommer er det heltre og lite lim og det gir mye bedre klang og lyd. Så var det hele i gang. Nye maskiner ble kjøpt inn og eksisterende utstyr ble justert for de ulike operasjoner.

Et års tid senere møtte jeg Bruce Rasmussen, professor ved rytmisk linje på Musikkonservatoriet i Kristiansand. Han syntes dette var spennende og siden har vi hatt testkvelder hvor vi bl.a. har prøvd ut trommene med ulike deler, tykkelser og ulike grader på sargkanter.

Trommene lages av norske tresorter som for eksempel bjørk, lønn, ask, eik, svartor, morell o.a. Jeg har laget en del demo trommer, men lager også på bestilling fra kunder. Kundene velger selv treslag, hvilke deler de ønsker og finish.

Login